دستهبندیها
- منتشر شده در پنجشنبه ۱۳۹۹/۱۰/۱۸

کدام مورد از پیامدهای ناخوشایند گرم شدن کره زمین نیست
تأثیرات گرم شدن زمین
تأثیرات گرمایش جهانی شامل تغییرات زیستمحیطی و اجتماعی ناشی از افزایش در دمای جهانی است.[۱] در مجامع علمی توافق بر این است که تغییرات آب و هوایی نتیجهٔ فعالیتهای انسان روی کرهٔ زمین است. شواهد اصلی این تغییرات اقلیم ناشی از گرمشدن زمین شامل بالا آمدن سطح دریا و کاهش پوشش برف در نیمکره شمالی به همراه درجه حرارتهای بالا میباشد.[۲] بر طبق هیئت بین دولتی تغییرات آبوهوایی بیشترین افزایش مشاهده شده در درجه حرارت متوسط جهانی از اواسط قرن ۲۰ به احتمال بسیار زیاد به دلیل افزایش غلظت گازهای گلخانهای توسط انسان است.[۳]
پیشبینی تغییرات آب و هوایی در آینده نشان دهندهٔ گرم شدن بیشتر کره زمین، بالا آمدن سطح دریا، و افزایشی در تعداد و شدت برخی از حوادث آب و هوایی شدید را نشان میدهد.[۴] کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی (UNFCCC) توافق کردهاند که «غلظت گازهای گلخانهای در اتمسفر را در یک سطح که برای اتمسفر دیگر خطری نداشتهباشد را تثبیت کنند.»[۵]
برخی از دانشمندان، افزایش توفانها و گردبادهای سهمگین را یکی از نتایج گرم شدن کره زمین قلمداد میکنند.[۶] اغلب کارشناسان اقلیمی معتقدند که این روند میتواند به وقوع خشکسالیها، سیلها، بادهای گرم و توفانهای مهیبتر منجر شود اما بعضی از آنها هم بر این باور هستند که بعضی از این حوادث رخ داده علامت گرم شدن زمین نیستند چون این آشفتگی و نابسمانی ویژگی طبیعی اقلیم است.[۷] از پیامدهای دیگر بالا آمدن آب دریاها، و در نتیجه رفتن مناطق ساحلی و جزایر زیر آب و رقیقشدن آب اقیانوسها و در نتیجه افزایش بارندگی در تمام جهان است.
گرم شدن زمین باعث شدهاست که دمای داخلی یخچالهای طبیعی واقع در نقاط مختلف جهان از جمله یخچالهای واقع در شمالگان، جنوبگان و چین افزایش پیدا کند و در نتیجه با آبشدن تدریجی، حجم زیادی از ذخایر این یخچالها ذوب شود. این مسئله از آنجا حائز اهمیت است که این یخچالها بخش عمدهای از ذخایر آب آشامیدنی جهان را تشکیل میدهند.[۸] بنابراین منابع آب آشامیدنی سالم رو به کاهش میگذارد و احتمال شیوع بیماریهایی که از طریق آب آشامیدنی ناسالم شیوع مییابند، بیشتر میشود. گرمایش زمین همچنین تأثیر بسزایی در کاهش تعداد جوجه پنگوئنها دارد[۹]. طبق برآوردهای سازمان بهداشت جهانی، بیماریهایی که از تغییرات اقلیمی و گرم شدن زمین ناشی میشود، هر ساله باعث مرگ و میر ۸۰ هزار نفر در کشورهای آسیایی میشود.[۱۰] مقامات سازمان ملل تاکنون چندین بار دربارهٔ پیامدهای گرم شدن زمین هشدار دادهاند و خواستار اقدام فوری اعضای این سازمان در جلوگیری از این پدیده شدهاند.[۱۱]
گرمترین سال تاریخ زمین[ویرایش]
براساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی، سال ۲۰۱۶ گرمترین سال زمین بودهاست، و انتظار میرود این گرما در سال ۲۰۱۷ نیز کماکان ادامه داشته باشد. پدیده النینو در این رکوردشکنی گرما مؤثر بودهاست. از سال ۱۸۸۰ میلادی تاکنون سال ۲۰۱۶ بهطور متوسط جهانی گرمترین سال بودهاست. تحقیقات علمی نشان میدهند که زمین آخرین بار ۱۱۵ هزار سال پیش چنین گرم بوده و این سیاره از چهار میلیون سال پیش تاکنون چنین حجم بالایی از دیاکسید کربن در اتمسفر زمین را تجربه نکردهاست.[۱۲]
پیش از این سازمان جهانی هواشناسی، سال ۲۰۱۵ میلادی را گرمترین سال تاریخ جهان و ماه ژوئیه این سال را گرمترین ماه تاریخ اعلام کرده بود، در این سال ۹ کشور رکورد بیشترین دما را تجربه کردند.[۱۳] بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی ناسا (NASA) و سازمان هواشناسی ژاپن (JMA)، ماه ژوئیه سال ۲۰۱۵ به عنوان گرمترین ماه ثبت شده پس از پیدایش ابزارهای سنجش دمای هوا در اواخر قرن نوزدهم میلادی لقب گرفت. پژوهشها بر روی جنگلها، یخهای قطبی و جزایر مرجانی در دریاها نیز نشان دادهاست که کره زمین در این سال در گرمترین حالت خود در طی ۴۰۰۰ سال گذشتهاست.[۱۴] پیش از این سال ۲۰۱۰ گرمترین سال تاریخ زمین تعیین شده بود.[۱۵]
جستارهای وابسته[ویرایش]
منابع[ویرایش]
fa.wikipedia.org
fa.wikipedia.org .
۹ پیامد فاجعه بار گرمایش زمین؛ سرنوشت شومی که چندان با آن فاصله نداریم

گرمایش زمین سوژه ی بسیاری از فیلم های آخر الزمانی بوده است و در این فیلم ها غالباً کره ی زمین به این شکل از بین می رود. حقیقت آن است که این فیلم ها چندان از واقعیت دور نیستند. در طول سه قرن گذشته، میانگین دمای هوای کره ی زمین یک درجه افزایش یافته است. تا سال ۲۰۵۰، دمای هوا نیم درجه ی دیگر هم افزایش خواهد یافت. این تغییرات به ظاهر اندک می تواند مشکلات جدی ای برای بشر به وجود آورد. در ادامه می خواهیم ببنیم گرم شدن زمین دقیقا چه عواقبی دارد.
۱- خشکسالی

این بدیهی ترین پیامد گرمایش زمین است. البته همه ی قسمت های زمین در خطر خشکسالی نیستند و این اتفاق بیشتر در نیمه ی جنوبی زمین رخ خواهد داد. برای مثال، در افریقای جنوبی ظرف سه سال گذشته فقط به اندازه ی میانگین بارش سالانه باران آمده است، در نتیجه ساکنان این مناطق از آب شیرین و خاک کمتری برخوردارند. در مجموع، به گفته ی دانشمندان اگر اقدامی برای مقابله با این شرایط نشود میزان آب شیرین کره ی زمین کاهش پیدا خواهد کرد.
۲- باران های سیل آسا

شاید عجیب به نظر برسد اما این مشکل مغایرتی با مورد قبلی ندارد. با بالا رفتن دما، آب ها از سطح زمین تبخیر می شوند و به اتمسفر زمین می روند. این مسأله منجر به باران های سیل آسا در بیشتر مناطق زمین خواهد شد. اما مشکل خشکسالی با این باران ها حل نخواهد شد. چون این آب ها فقط وارد دریاچه ها و رودخانه ها می شوند، دوباره از آنجا تبخیر می شوند و این چرخه دائما تکرار می شود.
۳- سیل

وقوع باران های سیل آسا منجر به بالا آمدن سطح دریا خواهد شد. در بسیاری از کشورها این مسأله باعث افزایش وقوع سیل می شود. سیل پدیده ی به شدت ویرانگری است. حتی حالا هم کنترل آن ممکن نیست و وقوع آن نتیجه ای جز فاجعه و مصیبت ندارد. با گرم تر شدن زمین شدت این سیل ها حتی بیشتر خواهد شد. بعضی از مناطق ساحلی و جزایر هم به زیر آب خواهند رفت.
۴- ازدیاد جمعیت حشرات

اگر گرمایش زمین مزیتی داشته باشد، فقط برای حشرات خواهد بود. به لطف تغییرات آب و هوایی، حشرات به نواحی شمالی زمین مهاجرت خواهند کرد، در حالی که پیش از آن به دلیل دمای هوا نمی توانستند در این مناطق دوام بیاورند. جمعیت حشرات به شدت افزایش خواهد یافت، بنابراین ظرف حدوداً سی سال آینده شاهد ازدیاد جمعیت پشه ها، عنکبوت ها، کنه ها و مگس ها خواهیم بود. این مسأله برای انسان ها بسیار مشکل ساز خواهد شد. در نتیجه ی آن، بیماری های مختلفی شیوع پیدا خواهد کرد و بخشی از درختان را به دلیل تغذیه ی حشرات از آن ها از دست خواهیم داد.
۵- آتش سوزی جنگل ها

حشرات تنها خطری نیستند که درختان را تهدید می کند. با بالا رفتن دما، آتش سوزی جنگل ها بیشتر خواهد شد. این مسأله مشکلات زیادی برای انسان ها به وجود می آورد. مهار آتش تقریبا غیر ممکن است بنابراین مردم مجبور به ترک محل زندگی خود می شوند و این مسأله خسارت مالی زیادی به بار می آورد. همچنین در اثر آتش سوزی ذرات میکروسکوپی زیادی وارد هوا و در نهایت ریه های ما می شود. آتش سوزی جنگل ها حالا هم زیاد اتفاق می افتد اما گرمایش زمین شرایط را وخیم تر خواهد کرد.
۶- کاهش جمعیت ماهی ها

افزایش دما روی موجودات آبی هم تأثیر منفی خواهد داشت. به دلیل تغییرات آب و هوایی، از تعداد مکان های قابل زندگی برای ماهیان کاسته خواهد شد. این مسأله کار پیدا کردن غذا را برای این موجودات دشوارتر خواهد کرد. حتی نیم درجه افزایش دما منجر به از بین رفتن هشتاد درصد جزایر مرجانی کره زمین خواهد شد و یک درجه افزایش تمامی آن ها را از بین خواهد برد. در نتیجه ی این مسأله ماهی های کمتری در دریاها و اقیانوس ها خواهیم داشت و قیمت آن به شدت افزایش خواهد یافت.
۷- تخریب شدن جاده ها و خانه ها

دمای هوا در نواحی شمالی زمین بسیار بیشتر خواهد شد اما ساکنان این مناطق خوشحال و راضی نخواهند بود. زمستان ها گرم تر خواهند شد و یخچال هایی که همیشه وجود داشته اند شروع به ذوب شدن می کنند. بسیاری از ساختمان های این مناطق تخریب خواهند شد و حتی جاده ها هم تحمل این تغییرات دمایی را نخواهند داشت.
۸- بی کیفیت شدن محصولات کشاورزی

تنها مقدار میوه ها و سبزیجات نیست که در اثر خشکسالی کاهش خواهد یافت. کیفیت مواد غذایی هم به دلیل گرم شدن زمین کاهش پیدا می کند. تولید دائمی کربن دی اکسید باعث بیشتر شدن سرعت رشد گیاهان خواهد شد و این سرعت به قدری زیاد خواهد بود که ریزمغذی ها فرصت شکل گیری پیدا نمی کنند. نتیجه ی آن، تولید میوه ها و سبزیجاتی با پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی کمتر خواهد بود، در حالی که این مواد مغذی برای سلامتی ما ضروری هستند.
۹- طوفان و بوران

وقوع باران های سیل آسا و جاری شدن سیل تنها مشکلات گرمایش زمین نیستند. با بالا رفتن دما، دنیا باید خود را برای طوفان ها و بوران ها هم آماده کند. همانطور که پیشتر ذکرشد، در این حالت آب ها زودتر تبخیر خواهند شد و به شکل باران و برف به زمین برخواهند گشت. بالا رفتن سرعت تبخیر، چرخه ی آبی اقیانوس ها را افزایش می دهد که نتیجه ی آن وقوع طوفان های شدید خواهد بود. این طوفان ها زندگی روی کره ی زمین را نه تنها ناخوشایند بلکه خطرناک هم می کنند.
هنوز هم برای مقابله با گرمایش زمین دیر نشده و کمترین کاری که می توانیم انجام دهیم این است که مشکلات آینده را کمتر کنیم. تک تک ساکنین کره ی زمین می توانند در این کار نقش داشته باشند. تفکیک زباله ها، استفاده از محصولات سازگار با محیط زیست و بسیاری از چنین کارهای ساده ای می تواند وضعیت کره ی زمین را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.
۹ عادت روزانه ای که صدمه ای جدی به محیط زیست وارد می کند
rooziato.com
rooziato.com .
همه تأثیرات گرمایش زمین بر زندگی/ چرا زمستان امسال سرد نیست

خبرگزاری مهر- گروه دانش و فناوری، شیوا سعیدی: زمستان امسال برخلاف تصور عمومی، سرمای چندانی در بر نداشت. البته این روند تازه نیست. چند سالی است که پدیده زمستان های خشک با آب وهوای گرمتر از حد معمول در ایران اتفاق می افتد. این تغییرات آب و هوایی هم تنها مختص ایران یا خاورمیانه نیست. آب وهوای سراسر جهان دستخوش تغییراتی شده است. به عنوان مثال زمستان های اروپا نیز طولانی تر شده است. تحقیقات مختلف نشان می دهند دلیل اصلی تمام این رویدادها پدیده ای به نام «گرمایش زمین» است. پدیده ای که از نیمه قرن بیستم سرعت گرفته و اکنون تاثیرات آن به طور بارز قابل مشاهده است.
پیش بینی می شود گرمایش زمین عواقب عجیب، طولانی مدت و در بسیاری موارد تخریب کننده ای برای زمین داشته باشد.
انسان عامل اصلی گرمایش زمین
تحقیقات مختلف نشان می دهند گرم شدن تدریجی سطح زمین، اقیانوس ها و جو ناشی از فعالیت های انسان است. یکی از مهمترین این دلایل استفاده از سوخت های فسیلی است که دی اکسید کربن، متان و دیگر گازهای گلخانه ای را وارد جو می کند.
با وجود جنجال های سیاسی متعدد درباره تغییرات آب و هوایی گزارش یک گروه تحقیقاتی دولتی درباره تغییرات آب و هوا در آمریکا نشان داد، دانشمندان بیش از هر زمان دیگری یقین دارند ارتباطی میان فعالیت های انسان و گرمایش زمین وجود دارد.

بیش از ۱۹۷ سازمان علمی بین المللی توافق نظر دارند که گرمایش زمین رویدادی حقیقی است و گرم شدن کره زمین تاکنون تاثیرات مخربی داشته است.
یخ ها ذوب می شوند و دریاچه ها تبخیر
جوزف ورن استاد زمین شناسی و علوم محیط زیست در دانشگاه پیتسبورگ در این باره می گوید: می توان به طور واقعی آنچه را اتفاق می افتد، دید. یخ های دو قطب زمین درحال ذوب شدن هستند. دریاچه های سراسر دنیا آرام آرام در حال تبخیر هستند و حتی در برخی موارد روند تبخیرشان بسیار سریع تر از محیط اطراف است. الگوهای مهاجرتی حیوانات تغییر کرده و گیاهان نیز زمان فعالیت خود را تغییر داده اند. مثلا درختان در بهار زودتر شکوفه می دهند و برگهایشان در پاییز زودتر می ریزد.
افزایش متوسط و حداکثر دما
طبق آمار ناسا قبل از سال ۲۰۱۶ میلادی نیز سال ۲۰۱۵ رکود دار گرمترین سال جهان بودطبق اطلاعات ناسا، از آنجا که سابقه دمای جهان از سال ۱۸۹۵ میلادی ثبت شده، ۲۰۱۶ میلادی گرمترین سال در سراسر این تاریخچه بوده است. به عبارت دیگر در این سال دمای سطح زمین ۱.۷۸ درجه فارنهایت(۰.۹۹ درجه سانتیگراد) گرمتر از متوسط دما در کل قرن بیستم بوده است. طبق آمار ناسا قبل از ۲۰۱۶ نیز سال ۲۰۱۵ میلادی رکورد دار گرم ترین سال جهان بود. این روند درباره سال های قبل نیز تکرار شده است. در حقیقت ۱۶ مورد از ۱۷ سال گرم جهان در رکوردهای ثبت شده پس از ۲۰۰۱ میلادی بوده اند.
رویدادهای شدید آب و هوایی
رویدادهای شدید آب و هوایی یکی دیگر از پیامدهای گرم شدن آب و هوای جهان هستند. گرمایش زمین سبب شده تابستان ها گرمتر و در برخی مناطق زمستان ها سردتر از حد معمول باشند.
تغییرات در آب و هوا سبب می شوند جریان های هوای قطبی (polar jet streams) به سمت جنوب حرکت کنند. این جریان ها که در حقیقت مرزی میان هوای سرد قطب شمال و هوای گرم استوایی هستند، همراه خود هوای سرد و یخ قطبی را می برند. به همین دلیل در برخی مناطق سرمای ناگهانی یا زمستانی سردتر از حد معمول مشاهده می شود. این روند درصورت تکرار در طولانی مدت از پیامدهای گرمایش جهانی است.
یک فصل سرد یا گرم یا حتی سالی با این خصوصیات تاثیر کمی در شکل گیری آب و هوا خواهد داشت. تغییر در آب وهوا زمانی اتفاق می افتد که سال های گرم یا سرد تکرار شوند و متوجه شویم که این تغیرات دیگر یک پدیده ناگهانی نیست.
گرم شدن زمین همچنین ممکن است به تغییراتی شدید غیر از سرما یا گرمای غیرمنتظره منجر شود. به عنوان مثال شکل گیری تندبادها نیز تغییر می کند. البته این موضوع هنوز تحت بررسی است اما مدل های رایانه ای فعلی اتمسفر نشان می دهند تندبادها در مقیاس جهانی کاهش می یابند اما ممکن است شدت شان افزایش یابد.
آدام سوبل مولف کتابی با موضوع تغییرات آب وهوایی در این باره می گوید: حتی اگر تندبادها در مقایس جهانی کمتر اتفاق بیافتند اما هنوز هم در برخی مناطق بیشتر تکرار می شوند. علاوه بر آن دانشمندان اطمینان دارند این تندبادها به دلیل تغییرات آب وهوایی شدت بیشتری می یابند. زیرا آنها انرژی خود را از تمایز دما میان هوای گرم و استوایی اقیانوس ها و هوای سرد قسمت بالایی اتمسفر می گیرند و گرمایش جهانی این تمایز دما را بیشتر می کند.
از سوی دیگر چون بیشترین خسارت از تندبادهای شدید به وجود می آید، این روند بدان معناست که تندبادها مخرب تر می شوند.
علاوه برآن رعد و برق نیز یکی دیگر از پیامدهای گرمایش جهانی است. بر اساس گزارش لایو ساینس، طبق مطالعه ای در ۲۰۱۴ میلادی، پیش بینی می شود در صورت افزایش دمای جهان تعداد رعد و برق ها در آمریکای شمالی ۵۰ درصد افزایش یابند.
افزایش رعد و برق به دنبال گرم شدن زمین
محققان این تحقیق متوجه شدند به ازای هر یک درجه سانتیگراد گرمتر شدن جو زمین، احتمال رعد و برق ۱۲ درصد بیشتر می شود.
از سوی دیگر دانشمندان پیش بینی می کنند رویدادهای آب و هوایی مانند موج گرما، خشکسالی، طوفان و کولاک های شدیدتری اتفاق می افتند.
مدل های آب وهوایی پیش بینی می کنند گرمایش جهان سبب می شود الگوهای هوایی سراسر جهان دچار تغییرات قابل توجهی شوند.
این تغییر احتمالا شامل دگرگونی الگوی وزش باد، بارش سالانه و تغییر دمای فصلی می شود.
همچنین به دلیل سطح بالای انتشار گازهای گلخانه ای ممکن است وضعیت جوی برای سال ها تغییر نکند. بنابراین تغییرات مذکور چند دهه یا بیشتر ادامه خواهند یافت. به عنوان مثال در ایالت های شمالی آمریکا بارش سالانه افزایش می یابد و اما در شمال غرب اقیانوس آرام بارش تابستانی کاهش می یابد.
کاهش تدریجی باریدن برف
یکی از نشانگرهای اولیه تغییرات آب و هوایی ذوب شدن یخ هاست. طبق گزارش ژورنال تغییرات آب و هوایی، ساکنان آمریکای شمالی، اروپا و آسیا شاهد کاهش بارش برف بین سالهای ۱۹۶۰ تا ۲۰۱۵ میلادی بوده اند. طبق آمار مرکز ملی برف و یخ آمریکا، حجم زمین های دائم یخ زده در نیمکره شمالی نسبت به اوایل ۱۹۰۰ میلادی ۱۰ درصد کاهش یافته است.
میکروب ها بیدار می شوند
ذوب شدن یخ ها به رانش و دیگر فروپاشی های ناگهانی زمین منجر می شود. همچنین ممکن است به شیوع دوباره میکروب هایی منجر شود که مدت ها خفته بودند، مانند نمونه ای در ۲۰۱۶ میلادی که در آن مخزنی از لاشه مدفون گوزن ها کشف شد. این رویداد به شیوع آنتارکس(anthrax) منجر شد.

یکی از سهمگین ترین تاثیرات گرمایش جهانی کاهش یخ های قطبی است. در پاییز و زمستان ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ حجم یخ های شناور به کمترین میزان رسید. این درحالی است که در این فصول باید میزان یخ و برف به بیشترین میزان برسد. روند ذوب شدن و کاهش ضخامت یخ طی سال ها ادامه می یابد. طبق تحقیقی که در عملیات IceBridge ناسا انجام شد، در نتیجه این روند سطح براق یخ ها گرمای کمتری به سمت جو منعکس می کند. بنابراین اقیانوس هایی که رنگ تیره تری دارند، گرمای بیشتری جذب می کنند. تمام این رویدادها به طور چرخه وار به ذوب شدن بیشتر یخ ها منجر می شوند.
افزایش سطح دریا و اسیدی شدن اقیانوس
در کل همزمان با ذوب شدن یخ ها، سطح آب دریاها نیز افزایش می یابد. سازمان آب وهواشناسی جهان در ۲۰۱۴ میلادی گزارش داد سطح آب دریاها در سراسر جهان ۳ میلیمتر افزایش یافته است. این رقم حدود دو برابر متوسط افزایش سالانه سطح دریاها در قرن بیستم (۱.۶ میلیمتر) بوده است.
ذوب شدن یخ های قطبی همراه کاهش حجم یخچال ها در گرینلند، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، اروپا و آسیا به افزایش سطح دریاها منجر می شود. اما در این میان انسان ها نیز مقصر هستند. طبق گزارش ۲۰۱۳ میلادی دانشمندان ۹۵ درصد اطمینان دارند که گرم شدن اقیانوس ها، ذوب شدن یخ ها و افزایش سطح ها از دهه ۱۹۵۰ میلادی به دلایل انسانی بوده است.
این نرخ رشد در سال های آتی سرعت می گیرد. اگر روند کنونی ادامه یابد، بسیاری از مناطق ساحلی (مکانی که بیش از نیمی از جمعیت کره زمین زندگی می کنند) زیر آب فرو می روند.
گیاهان و حیوانات
طبق گزارش آکادمی علوم آمریکا تاثیر گرمایش جهان بر اکوسیستم جهان عمیق و گسترده خواهد بود. بسیاری از گیاهان و حیوانات هم اکنون به سمت شمال یا ارتفاعات مهاجرت می کنند زیرا دمای هوا افزایش یافته است.
این روند فقط به معنای مهاجرت صرف نیست. حیوانات از مناطق استوایی به سمت قطب ها در حال کوچ هستند. به بیان ساده آنها روند آب و هوای مناسب را دنبال می کنند. اما هنگامیکه سرعت تغییرات آب وهوایی از سرعت مهاجرت گونه های مختلف بیشتر شود، این روند چالش برانگیز خواهد بود.
به همین دلیل بسیاری از حیوانات نمی توانند در آب و هوای جدید دوام بیاورند و احتمالا منقرض شوند.
همچنین آب و هوای گرم تر به گسترش بسیاری از پاتوژن های بیماری زایی منجر می شود که زمانی فقط در مناطق اطراف استوا وجود داشتند و این امر به مرگ بسیاری از گونه های گیاهی و حیوانی منجر خواهد شد.
از سوی دیگر ممکن است نیمی از گیاهان زمین و یک سوم حیوانات تا ۲۰۸۰ میلادی ناپدید شوند.

تاثیرات اجتماعی
در نتیجه این تغییرات سیستم های کشاورزی نیز فلج می شوند. فصل رشد محصول دربرخی مناطق تغییر می کند و همراه خشکسالی، آب وهوای سخت و فقدان برف های انباشته، افزایش تنوع حیوانات خانگی، کاهش منابع آب های زیرزمینی و مناطق جنگل، به کاهش محصولات کشاورزی و دام در سراسر جهان منجر می شود.
نوسانات اقلیمی در تاریخ کره زمین وجود داشته است
درهمین راستا برخی دانشمندان معتقدند این تغییرات به طور چرخه ای تکرار می شوند.
دکتر جهانگیر پرهمت، عضو ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار مهر در همین باره گفت: دستکاری بشر و نوسانات اقلیمی دلیل اصلی آلودگی هوا و گرم شدن آن هستند که شرایط جو کره زمین را دچار تغییراتی کرده استدستکاری بشر و نوسانات اقلیمی دلیل اصلی آلودگی هوا و گرم شدن آن هستند که شرایط جو کره زمین را دچار تغییراتی کرده است. ورود گاز کربنیک زیاد به لایه های زمین و گرمای حاصل از سوخت های فسیلی در ضخامت ۱۰ کیلومتر جو اصلی زمین دلیل گرمی هوا در این فصل هستند.
وی با بیان اینکه نقش انسان در کره زمین و افزایش گاز کربنیک زیاد و افزایش انرژی حاصل از سوخت های فسیلی موثرند، عنوان کرد: گرمای زمین به صورت طبیعی از نور خورشید است ولی اکنون صنایع و ماشین آلات در محیط انرژی خود را پخش می کنند و باعث گرما می شوند.
وی با بیان اینکه نوسانات اقلیمی طی ۶۰ ساله اخیر نیز وجود داشته است، خاطر نشان کرد: طی این سالها، سالهای گرم و سرد، دوره های سرد و گرم داشتیم؛ دوره ها چندسال طول می کشند.
پرهمت بیان داشت: نوسانات اقلیمی در تاریخ کره زمین وجود داشته به طوریکه چرخه خشکسالی در دهه۴۰ -۵۰ نزدیک به ۱۶ سال طول کشید.
وی افزود: اطلاعات ما بر اساس داده های ۶۰ سال اخیر است بنابراین نمی توانیم تخمین بزنیم که چرخه خشکسالی چه مدت به طول می انجامد؛ ولی چرخه ها بر اساس اطلاعات ما طی این ۶۰ سال، ۵ تا ۱۳ سال هستند.
درهرحال با توجه به آنچه گفته شد به نظر می رسد روند تاثیرگذاری تغییرات آب و هوایی بر زمین ادامه داشته باشد و باید منتظر عصر جدیدی بود که در آن انسان با توجه به الگوهای جدید آب وهوایی، کشاورزی، کوچ حیوانات، گرم شدن اقیانوس ها و غیره برای بقای خود تلاش می کند.
www.mehrnews.com
www.mehrnews.com .
مطالب مرتبط
نظر خود را بنویسید
آخرین مطالب
- یار با ماست چه حاجت که زیادت طلبیم۱۳۹۹/۱۱/۶
- دانلود آهنگ او نه نه نه اصلی ایرانی / فارسی۱۳۹۹/۱۱/۵
- آهنگ از دلی که با سنگ غم شکسته سوسن۱۳۹۹/۱۱/۴
- اهنگ ولی بزار بدونه اون جاش تو قلبم یه دونه بود۱۳۹۹/۱۱/۴
- یواشکی نگام کرد و قلبم در اومد از جاش۱۳۹۹/۱۱/۳
- اهنگ واسه چی زنده باشم وقتی که نیستی پیشم دانلود کامل۱۳۹۹/۱۱/۳
- دانلود بازی سفیر عشق برای گوشی اندروید۱۳۹۹/۱۱/۳
- بازی سفیر عشق برای اندروید۱۳۹۹/۱۱/۳
- کردنه امیر تتلو با دوست دخترش۱۳۹۹/۱۱/۳
- وای اگر مرد گدا یک شبه سلطان شود مثل اینست که گرگی سگ چوپان بشود۱۳۹۹/۱۱/۳
- دوست داشتن یک طرفه۱۳۹۹/۱۱/۲
- میدونم دست خودت نیست نمیتونی این نباشی۱۳۹۹/۱۱/۲
- دانلود اهنگ بیا نرو دلتنگیو یاد من نده۱۳۹۹/۱۰/۲۸
- دانلود اهنگ گیسو ارام جان کجا روی ای مهربان ۱۳۹۹/۱۰/۲۸
- مکان های مخفی جی تی ای وی۱۳۹۹/۱۰/۲۷
- کدام روحیات موجب شکوفایی شخصیت می شود۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به نیرویی که دو جسم باردار به هم وارد میکنند چه نیرویی گفته می شود۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- حکومت ایران در چه تاریخی به جمهوری اسلامی تبدیل شد۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به کمک چه چیزی میتوان درون زمین را مطالعه کرد۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- چرا کیسه های نایلونی تهیه شده ازمواد بازیافتی راضخیم درست میکنند۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- گیاهان با استفاده از چه چیزی رشد میکنند۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به وسایلی که مردم و کالاها را جابجا میکنند چه میگویند۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- مخلوط ماسه در آب را با چه وسیله ای از هم جدا میکنند۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به کمک چه چیزی میتوان درون زمین را مطالعه کرد۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به نیرویی که دو جسم باردار به هم وارد میکنند چیست۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- چو خواهی که نامت نماند نهان مکن نام نیک بزرگان نهان۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- سوالات مطالعات اجتماعی سوم دبستان درس به درس با جواب۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- خداوند در سوره ی حمد از روز قیامت با چه نامی یاد میکند۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- یکی از بهترین راه های دستیابی به شناخت صفات خداوند چیست۱۳۹۹/۱۰/۲۳
مطالب تصادفی
- چرا گیتی به چشم کبوتر بچه تاریک شد فارسی هفتم۱۳۹۹/۱۰/۲۲
- ژرژگاموف دانشمند روسی در کتاب آفرینش جهان در مورد فضای جهان چه می گوید۱۳۹۹/۱۰/۲۱
- دانلود آهنگ هرچی گفتم پس میگیرم میخوام عشقتو پس بگیرم۱۳۹۹/۱۰/۱۶
- دو عدد طبیعی پیدا کنید که حاصل ضرب انها ۲۴ و حاصل جمع انها بیشترین مقدار باشد۱۳۹۹/۱۰/۲۰
- در اثر برخورد ورقه عربستان با ورقه ایران کدام پدیده زمین شناسی به وجود آمده است۱۳۹۹/۱۰/۲۰
- دانلود اهنگ هیچ جوره نمیگیره مغز من اروم۱۳۹۹/۱۰/۱۸
- دانلود اهنگ ترکی من نلر ارسیتیم۱۳۹۹/۱۰/۲۰
- اهنگ دلتنگتم بی معرفت ریمیکس۱۳۹۹/۱۰/۲۰
- اهنگ بله جیگری در بسته شد در دیگری۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- دانلود آهنگ هرچی گفتم پس میگیرم میخوام عشقتو پس بگیرم۱۳۹۹/۱۰/۱۸
- دانلود آهنگ بشنوستمه بیتی یار حنابندون می دل ره غصه داینه با گیتار۱۳۹۹/۱۰/۱۸
- دانلود اهنگ هنوز دلم واسش تنگه به مولا۱۳۹۹/۱۰/۱۷
- آهنگ رحمان و رحیم در فرودگاه استانبول۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- میدانم مرگ عدل معاد حق است در کدام یک از دعاهای پرفیض آمده است۱۳۹۹/۱۰/۱۸
- رضا خان به تقلید از کدام کشور به جای کلاه پهلوی از کلاه شاپو استفاده کرد۱۳۹۹/۱۰/۲۰
- برای تشکیل یک مولکول آب هر اتم هیدروژن چند الکترون به اشتراک گذاشته است۱۳۹۹/۱۰/۲۰
- اهنگ با گیتار یادمه نگاش میکردم دستو پامو گم میکردم۱۳۹۹/۱۰/۱۸
- وقتی گوینده یا نویسنده کنایه ای به کار می برد مقصود او معنای چیست۱۳۹۹/۱۰/۲۱
- اهنگ مو مشکی جذابی تو اخ چقد نازی تو۱۳۹۹/۱۰/۱۷
- آهنگ ترکیه ای قوربان اولوم من سانا۱۳۹۹/۱۰/۱۸