دستهبندیها
- منتشر شده در شنبه ۱۳۹۹/۱۰/۲۰

مهمترین کمربندهای خشک و بیابانی کره زمین در اثر چه عاملی به وجود آمده است
علت وجودی بیابانها در روی کره زمین

علت اصلی پیدایش بیابانها در روی کره زمین به دلیل عمل نکردن دو عامل اصلی ایجاد بارش یعنی هوای مرطوب و عامل صعود هواست. وجود مراکز پرفشار اطراف مدارهای راس السرطان و راس الجدی حوالی عرض های 40-20 درجه دو طرف خط استوا که به آن مراکز پرفشار جنب حاره نیز گفته می شود علاوه بر اینکه مانع صعود هوا می شود، محل نشست هوا است. بنابراین در چنین مناطقی اگر چه در برخی مناطق رطوبت کافی وجود دارد ولی به دلیل نبودن مکانیسم صعود هوا بارندگی بسیار کم و در نتیجه بیابانها ایجاد شده اند. علاوه بر بیابانهای فوق، بیابانهای سرد قطبی نیز وجود دارند که حاصل تسلط پرفشارهای عظیم و یکپارچه قطبی می باشد شکل ۱ و ۲ این مناطق را در روی کره زمین نشان می دهد.
از جنبه های دیرینه اقلیمی بیابانها به دو نوع منطقه ای و غیر منطقه ای تقسیم می شوند[1]. وجود بیابانهای منطقه ای بسته به موقعیت آنها نسبت به پدیده های هواشناسی و در مقیاس جهانی سنجیده می شود ( منطقه فشار زیاد و فشارهای جنب مداری). شکل ۳.
khosromk.blogfa.com
khosromk.blogfa.com .
بیابان

بیابان یا صحرا (به عربی: صحراء) یک زمینچهر است که بهنوعی از منطقه خشک و کمباران در جغرافیای کره زمین گفته میشود و به خاطر بارندگی سالیانهٔ کم دارای پوشش گیاهی کمی است.
از مهمترین مشخصات مناطق بیابانی بارش کمباران، کم بودن پوشش گیاهی و اختلاف زیاد دمای روزانه است. در واقع بیابان به نواحی اطلاق میشود که با کمی رطوبت، موجودات زنده و تغییر شدید دمای شب و روز مشخص میشوند. در فارسی به بیابان بسیار خشک و خالی اصطلاحاً بیابان برهوت گفته میشود.
پراکندگی بیابانها[ویرایش]
برای بیابان تعاریف متعددی بیان شدهاست. در همه این تعاریف به دو ویژگی اغلب بیابانها یعنی کمبود بارش و تبخیر زیاد تأکید میشود. خوشبختانه کارهای زیادی در زمینه بیابان زدایی شدهاست. در زمین چند نوار عمده بیابانی وجود دارد که مهمترین آنها در نیمکره شمالی از مجاورت اقیانوس اطلس تا حدود چین است که شامل صحرای بزرگ آفریقا، بیابان عربستان، بیابانهای ایران، ترکستان، گبی و تار است.
تفاوت بیابان و کویر[ویرایش]
با وجود اینکه در بین عامه مردم رایج است که اصطلاح «کویر» و «بیابان» را بهجای یکدیگر بهکار میبرند ولی بین این دو اصطلاح تفاوت اساسی وجود دارد. بیابان به بخشی از مناطق خشک گفته میشود که بارندگی سالانه آن کمتر از ۵۰ میلیمتر است و ممکن است چند سال در آن باران نبارد و با کمآبی و تبخیر شدید مواجه است و پوشش گیاهی آن بسیار ضعیف است. اما کویر به زمینهای رسی پفکرده، با شوری و نمک بسیار شدید گفته میشود که گیاهان نمیتوانند در آن رشد نمایند. در بعضی از کویرها که شوری خاک کمتر است، ممکن است گیاهانی مانند گز که دربرابر املاح نمکی مقاوم است، در آن رشد نماید؛ بنابراین کویر معمولاً زمینهایی با شوری بالا و بدون گیاه است که به آن «نمکزار» نیز گفته میشود.[۱]
ویژگی آب و هوای خشک[ویرایش]
علل ایجاد بیابانها[ویرایش]
گرم شدن زیاد منطقه بر اثر تابش خورشید[ویرایش]
در منطقههای استوا هوای گرم به دلیل سبکی و افت بی در رو دما به سمت لایههای بالای جو حرکت میکند. وقتی تا حد زیادی بالا رفت دمایش کاهش یافته و به صورت افقی در لایهٔ بالای جو به سمت عرضهای بالاتر جغرافیایی حرکت میکند (به سمت منطقه جنب استوایی یا جنب حارهای میرود) در بین راه دمایش کاهش یافته و سنگین میشود و در عرضهای حدوداً ۲۵ تا ۳۰ درجه مانند آبشاری فروکش میکند و به سمت سطح زمین میآید. درست در آن منطقهای که پایین میآید توده هوای کم فشار محلی وجود دارد که به دلیل گرمی و سبکی میل به صعود دارد ولی همین هوای مهاجری که از لایههای بالای جو از استوا آمده مثل چکشی بر سر توده هوای محلی فشار وارد میکند و اجازه نمیدهد که این توده هوای محلی صعود کرده وبارش ایجاد کند توده هوای مهاجر را پر فشار جنب حارهای مینامند که باعث به وجد آمدن بیابانهایی چون صحرا در آفریقا ربع الخالی عربستان و بیابان لوت در ایران شدهاست. بیابان گبی در مغولستان بدین طریق به وجود نیامده زیرا در چنین عرض جغرافیایی واقع نشدهاست. بیابان گبی به دلیل محصور بودن توسط رشته کوه و دوری از دریا و ضریب بری بودن بالا؛ از رطوبت بی نصیب ماندهاست و جزو بیابانهای سرد محسوب میشود. وقتی سخن از بیابان به میان میآید همیشه احساس گرمای زیاد تداعی میشود. درحالیکه بیابانهای سرد قطبی هم وجود دارد.
فشار زیاد جنب قارهای[ویرایش]
فشار هوا در همه عرضهای جغرافیایی یکسان نیست. وقتی در جایی فشار هوا کم باشد، هوا به علت سبکی بالا رفته و پس از سرد شدن در صورت وجود رطوبت کافی و سایر شرایط لازم موجب بارندگی میشود. هوای گرم و مرطوب استوایی پس از ایجاد بارش به اطراف مدار رأسالسرطان و رأسالجدی حرکت میکند. اما به علت سنگین شدن و تراکم در عرضهای جغرافیایی مذکور فرومینشیند و یک منطقه پر فشار به وجود میآورد. این توده هوا با از دست دادن رطوبت خود فرومینشیند نتیجه این امر خشکی و گرمی هوا و صاف بودن آسمان در این مناطق است. در دریا این منطقه را مدار بدون باد یا عرض جغرافیایی اسب، بر گرفته از نام کاشف آن ساتاسپ دریانورد ایرانی دوران خشایارشا مینامند.
جریانهای آب سرد ساحلی[ویرایش]
جریانهای سرد اقیانوسی که از قطب جنوب به سمت استوا حرکت میکند، در برخی نقاط ساحلی به علت ایجاد هوای سرد و نشست هوا، مانع ایجاد بارش در این مناطق میشود، مانند بیابان آتاکاما در آمریکای جنوبی. بیابان نامیب در آفریقا.
دوری از منبع رطوبتی (دریا) و وجود کوهستان[ویرایش]
بسیاری از بیابانهای دنیا در اثر دوری از منبع رطوبتی و وجود کوهستان مانع در برابر رطوبت شکل گرفتهاند. در این حالت به اثر سایه کوه میگویند.. بیابان تکلامکان (تکله مکان) در آسیای مرکزی و بیابان گبی در مغولستان از دریا دورند و بیابان مرکزی ایران نیز تحت تأثیر اثر کوه رشته کوه البرز و زاگرس است.
گونههای بیابان[ویرایش]
بیابانهای قطبی[ویرایش]
این بیابانها شامل نواحی وسیعی هستند که بهوسیله یخ پوشیده شدهاند و به علت پایین بودن دما و سرمای زیاد ناحیه خیلی خشک هستند. مانند: جنوبگان و شمالگان
بیابانهای توپوگرافی[ویرایش]
بیابانهایی هستند که کمی رطوبت آنها به علت دور بودن از اقیانوسها و قرار گرفتن در مرکز قارهها یا وجود کوههای بلند و مرتفع که جلوی بادهای اصلی ناحیه را گرفته و از رسیدن رطوبت به این نواحی جلوگیری میکنند، است. مانند: کویر مرکزی ایران
بیابانهای استوایی[ویرایش]
این بیابانها که به مراتب وسیعتر از بیابانهای قطبی هستند. در فاصله بین ۱۵ و ۳۰ درجه شمال و جنوب خط استوا قرار دارند. مانند: به عنوان مثال میتوان بیابانی شمال آفریقا و بیابانی عربستان را نام برد.
تخریب در بیابانها[ویرایش]
تخریب شیمیایی در بیابانها به علت کمی رطوبت به ندرت انجام میگیرد. از این جهت بیشتر قطعات و ذرات کانیها و همچنین سنگها در بیابانها دستخوش تغییرات شیمیایی نشدهاند. از انواع تخریبهای فیزیکی که در بیابانها انجام میگیرد، میتوان عمل نیروی ثقل (گرانشی)، انرژی باد و تغییرات درجه حرارت را نام برد که از جمله عوامل مؤثر در تخریب مکانیکی هستند. تغییرات درجه حرارت سبب انبساط و انقباض سنگها شده و باعث تخریب آنها میگردد. عدم وجود پوشش گیاهی در بیابانها موجب میشود که مواد حاصل از تخریب بهوسیله باد به سهولت جابجا و پراکنده شود.
آبها در بیابان[ویرایش]
مقدار آبهای جاری در بیابانها بسیار کم است ولی بارانهای اتفاقی اغلب به صورت رگبار نازل میشود. در نواحی خشک به علت کمی پوشش گیاهی مقدار آبی که در سطح زمین جریان مییابد نسبت به مناطق دیگر با پوشش گیاهی زیاد با باران مشابه خیلی بیشتر است و در نتیجه هر چند که مقدار این آبها نیز کم باشد در تخریب، حمل و نقل و رسوبگذاری در بیابانها نقش مهمی دارد. در بیابانها ممکن است رودخانههای کمی جاری باشند که از نقاط مرطوب منشأ گرفته و از بیابانها عبور میکنند، ولی اکثر این رودخانهها به حوضههای داخلی ریخته و وارد دریا نمیشوند.
عمل باد در بیابانها[ویرایش]
گرچه باد از نظر فرسایش از آب به مراتب دارای اهمیت کمتری است؛ ولی نقش مهمی را در فرسایش بیابانها به عهده دارد. در مناطق خشک که رسوبات تخریبی و سست توسط هیچ پوشش گیاهی محافظت نمیشوند. بادها به آسانی مواد را از جایی برداشته و در جایی دیگر انباشته میسازند. در نتیجه باد علاوه بر عمل حمل و نقل، عمل تخریب و رسوبگذاری را نیز انجام میدهد.
حمل مواد بهوسیله باد باد قادر است ذرات موجود در سطح زمین را برداشته و با خود تا مسافتی حمل نماید. میزان حمل، مقدار جابجایی و سرعت ته نشست مواد بستگی مستقیم به قدرت (سرعت) باد و قطر ذرات دارد. یعنی هرچه سرعت باد بیشتر باشد میتواند ذرات را به ارتفاع بیشتر و به فاصله دورتر ببرد و همچنین دانههای درشتتری را با خود حمل کند. برای به حرکت درآوردن ذرات خشک سرعت کمتری لازم است تا ذرات مرطوب؛ بنابراین در بیابانهای خشک به علت نبودن رطوبت و پوشش گیاهی حمل مواد بهوسیله باد خیلی بهتر و سریعتر انجام میگیرد. سرعت باد با نزدیک شدن به سطح زمین (در اثر ایجاد اصطکاک) کم گشته ولی با دور شدن از سطح زمین به میزان سرعت آن افزوده میشود.
نحوه حمل مواد توسط باد
حمل مواد به وسیله باد نسبت به وزن دانهها به سه طریق انجام میگیرد:
ذرات خیلی ریز ماسه، سیلتهای دانهریز، گرد و غبار و خاکسترهای آتشفشانی چون بسیار سبک هستند. حتی بهوسیله بادهای خیلی ملایم به آسانی به هوا بلند شده و مدتها در هوا به حالت معلق باقی میمانند. بهطور کلی در شرایط عادی ذرات با قطر کوچکتر از ۰٫۰۳ میلیمتر که در روی سطح زمین قرار گرفتهاند میتوانند بهوسیله باد به هوا بلند شوند. این ذرات ممکن است صدها متر از سطح زمین بلند شده و همچنین کیلومترها جابجا شوند.
باد به تنهایی نمیتواند ذرات متوسط را از جا بلند کند بلکه بر اثر برخورد ذرات ماسه با یکدیگر به هوا پرتاب میشوند که به این نوع حرکت جهشی میگویند. وقتی سرعت باد به حد معینی برسد ذرات ماسه شروع به چرخش و غلتیدن به سمت جلو میکنند که ممکن است در اثر برخورد با ذرات دیگر باعث حرکت یا پرتاب آنها به هوا شوند. وقتی ذرهای به هوا بلند میشود تحت تأثیر دو نیروی نیروی گرانشی و نیروی سرعت باد، قرار میگیرد. ذرات در اثر نیروی گرانش به زمین برمیگردند ولی در اثر نیروی باد به جلو رانده میشوند.
ذراتی که درشتتر هستند اغلب به سبب وزن و درشی از جا کنده نشده و در هوا پراکنده نمیشوند بلکه وقتی سرعت باد بهحد کافی برسد با چرخش یا غلتیدن به سمت جلو حرکت میکنند. این عمل چرخش را Reptation میگویند.
فرسایش بهوسیله باد عمل فرسایش باد به دو صورت انجام میگیرد. بادکند (Deflation) و بادساب (Abrasion).
بادکَند[ویرایش]
جابجایی ذرات توسط باد را بادکند میگویند. باد قادر است ذرات ریز و کوچک موجود در سطح زمین را بخصوص در مناطقی که فاقد پوشش گیاهی و رطوبت زیاد است به آسانی از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل کند و ممکن است این عمل سبب کنده شدن سطح زمین و به وجود آمدن گودیهایی میشود که گاهی ممکن است تا صد متر عمق داشته باشند.
سنگفرش بیابان[ویرایش]
در مناطقی که ذرات درشت و ریز وجود داشته باشد باد سبب جابجا شدن ذرات ریزتر و سبکتر شده و قطعات بزرگتر سنگها بر جای باقی میمانند که بعد از گذشت زمان سنگهای درشتتر باقیمانده و منظره فرشی به خود میگیرند که اصطلاحاً به آن سنگفرش بیابان یا Hamade میگویند.
یاردانگ[ویرایش]
باد در مناطق بیابانیی به ویژه در زمینهای سست و نرم موجب تشکیل شیارهای طولی و طویل میگردد که یاردانگ نامیده میشود. این نوع شیارها در جنوب دشت لوت دیده میشود.
بادساب[ویرایش]
موادی که بهوسیله باد حمل میشوند در اثر برخورد با یکدیگر سایش پیدا میکنند. این عمل ساییدگی که بهوسیله باد انجام میگیرد را بادساب مینامند. البته عمل ساییدگی بدون بادکَند امکانپذیر نیست. چون در اثر حمل مواد است که ساییدگی یا خراش به وجود میآید. ذرات یا دانههای ماسهای که بهوسیله باد حمل میشوند، به دلیل سختی که دارند وسایل بسیار مناسبی برای سایش سنگها، ساختمانها، دیوارها و … هستند.
سنگهای بادساب[ویرایش]
سنگها و قلوهسنگهایی که یک سطح آنها در اثر باد صیقلی و صاف شدهاست در اثر تغییر جهت باد یا چرخش سنگها در محل اولیه خود چند سطح صاف در آنها ایجاد گردد به چنین سنگهایی که به علت سایش باد به وجود آمدهاند سنگهای بادساب (ventifact) میگویند.
فرسایش لانهزنبوری[ویرایش]
برخورد مداوم بادهای قوی و دائمی که ذرات ماسه همراه دارند بر روی صخرهها یا سنگهایی که در سطح زمین بخصوص در نقاط خشک و نیمه خشک قرار دارند باعث میگردد که بتدریج این سنگها فرسایش حاصل کنند و نوعی فرسایش لانهزنبوری از خود نشان دهند.
تخت دیو[ویرایش]
گاهی باد مواد نرمی را که در زیر تخته سنگها قرار گرفتهاند تخریب نموده و با خود حمل میکند و در نتیجه پدیده قارچ مانندی به وجود میآید که اصطلاحاً به آن تخت دیو میگویند.
جستارهای وابسته[ویرایش]
منابع[ویرایش]
fa.wikipedia.org
fa.wikipedia.org .
درس چهارم جغرافیای عمومی :بیابان و علت تشکیل آن
در جغرافیا برای بیایان تعاریف زیادی آمده است اما طبق تعریف هواشناسی داریم که بیابان به سرزمینی گفته می شود که توان حیات و زیست موجودات در آن به دلیل کمی بارندگی بسیار محدود می باشد.
حال تعاریف جغرافیا را از علوم مختلف بررسی می کنیم:
در تعریف بیابان از دیدگاه های مختلف میتوان تعاریف متفاوتی عنوان نمود که مهمترین آنها به شرح ذیل است :

بیابان عربستان


بیابان لوت ایران


بیابان ترکستان


بیابان گبی

بیابان گبی یک منطقه بیابانی بزرگ در شمال چین و جنوب مغولستان است. لغت گبی در زبان مغولی به معنای بیابان میباشد. این بیابان از اطراف با رشته کوه آلتای و چمنزارها و استپ های مغولستان در شمال، فلات تبت در جنوب غربی و دشت چین شمالی در جنوب شرقی احاطه شده و از دیدگاه بومشناسی و جغرافیایی به چند منطقهٔ متمایز و منفک تقسیم میشود که از نظر تغییرات جوی و نیز از لحاظ موقعیت مکانی با یکدیگر متفاوت هستند. این بیابان به عنوان خاستگاه امپراتوری بزرگ مغول و در بر دارندهٔ چند شهر مهم واقع در جاده ابریشم در طول تاریخ حائز اهمیت فراوان بوده است.

علل ایجاد بیابان ها
عوامل مختلفی موجب پیدایش مناطق خشک و بیابانی می شود. که سه عامل مهم و موثر در ایجاد آنها عبارت اند از :
پر فشار جنب حاره ای ( فشار زیاد)
فشار هوا در تمام عرض های جغرافیایی یکسان نیست. وقتی در جایی فشار هوا کم باشد هوا به علت سبکی بالا رفته سرد می شود و پس از سرد شدن در صورت وجود رطوبت کافی و سایر شرایط لازم موجب بارندگی می شود. هوای گرم و مرطوب استوایی پس از صعود و ایجاد و ایجاد بارش به سمت قطب ها حرکت می کند ولی نیروی کوریولیس سبب می شود هوا از مسیر حرکت خود منحرف شود و به علت سردی و سنگینی در حوالی مدارهای راس السرطان و راس الجدی فرو بنشیند و مناطق پرفشار جنب حاره ای را به وجود آورد. نتیجه ی این امر کم شدن رطوبتُ عدم بارشُ گرمی هوا و صاف بودن آسمان در این مناطق است.
توضیحات بیشتر : اثر مراکز پر فشار مجاور حاره ای و وزش بادهای آلیزه: علت اصلی پیدایش بیابان ها استقرار دائم سلول های پر فشار در حوالی عرض های ۴۰-۲۰درجه بر فراز این مناطق است . هر جا که این سلول ها ثابت مستقر شوند حاکمیت کم آبی بر قرار می گردد .در واقع هوایی که استعداد متراکم شدن و بنابراین فرونشینی را ندارد بر اثر فشار گرم شده و رطوبت را در خود جذب می نماید لذا با آسمانی صاف وتقریباً بدون ابر روبرو خواهیم بود .از طرف دیگر بادهای آلیزه که از منشاء پرفشار مجاور حاره ای تقویت شده و به سمت منطقه استوایی می وزند بادهای خشکی هستند که با دخالت تابش شدید آفتاب تبخیر را باز افزایش می دهند
جریان های آب سرد ساحلی اقیانوسی : جریان های سرد اقیانوسی که از قطب ها به سمت استوا حرکت می کنند در برخی سواحل با ایجاد هوای سرد و نشست هوا مانع ایجاد بارش در این نواحی می شوند مانند بیابان آتاکاما و اریکا در آمریکای جنوبی و بیابان نامیب در آفریقا
دوری از منابع رطوبت و وجود کوهستان در مقابل ورود توده های هوا
مناطق خشک و بیابانی ایران
ایران در منطقه ای از جهان قرار گرفته که به سبب نزدیکی به مدار راس السرطان تحت تاثیر فشار زیاد جنب حاره قرار دارد این عامل مهم ترین علت خشکی آب و هوای ایران است!
کوه های زاگرس و البرز مانع ورود هوای مربوط به نواحی خشک داخلی و تشدید بیابانی می شود.
بخش وسیعی از ایران از منابع رطوبتی دریاها و اقیانوس ها دور است.
بیابان جنب حاره ای (علل ایجاد بیابان:) نشست هوای خشک و گرمای زیاد در اطراف مدار راس السرطان و راس الجدی مانع از ایجاد بارش می شود. مثل : صحرای آفریقا دشت لوت و بیابان عربستان
بیابان ساحلی (علل ایجاد بیابان:) عبور جریان آب سرد از کنار سواحل در برخی نقاط موجب سرد شدن و نشست هوا و جلوگیری از بارش می شود. مثل بیابان آتاکاما اریکا و مانیب
بیابان داخلی در عرض های متوسط (حعلل ایجاد بیابان:) دوری از منابع رطوبتی و قرار گرفتن در پشت کوه ها که مانع از رسیدن توده هوای مرطوب به این بیابان ها می شود. مثل گبی و تکله ماکان
kh-badali.blogfa.com
kh-badali.blogfa.com .
مطالب مرتبط
نظر خود را بنویسید
آخرین مطالب
- دانلود اهنگ بیا نرو دلتنگیو یاد من نده۱۳۹۹/۱۰/۲۸
- دانلود اهنگ گیسو ارام جان کجا روی ای مهربان ۱۳۹۹/۱۰/۲۸
- مکان های مخفی جی تی ای وی۱۳۹۹/۱۰/۲۷
- کدام روحیات موجب شکوفایی شخصیت می شود۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به نیرویی که دو جسم باردار به هم وارد میکنند چه نیرویی گفته می شود۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- حکومت ایران در چه تاریخی به جمهوری اسلامی تبدیل شد۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به کمک چه چیزی میتوان درون زمین را مطالعه کرد۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- چرا کیسه های نایلونی تهیه شده ازمواد بازیافتی راضخیم درست میکنند۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- گیاهان با استفاده از چه چیزی رشد میکنند۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به وسایلی که مردم و کالاها را جابجا میکنند چه میگویند۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- مخلوط ماسه در آب را با چه وسیله ای از هم جدا میکنند۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به کمک چه چیزی میتوان درون زمین را مطالعه کرد۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به نیرویی که دو جسم باردار به هم وارد میکنند چیست۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- چو خواهی که نامت نماند نهان مکن نام نیک بزرگان نهان۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- سوالات مطالعات اجتماعی سوم دبستان درس به درس با جواب۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- خداوند در سوره ی حمد از روز قیامت با چه نامی یاد میکند۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- یکی از بهترین راه های دستیابی به شناخت صفات خداوند چیست۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- ترجیح میدهم به ذوق خویش دیوانه باشم تا به میل دیگران عاقل۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- انسان چگونه به خدا نزدیک می شود و می تواند اشتباهات خود را پاک کند۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- تیم فوتبالی که لقب شوالیه های خاورمیانه را دارد در جدول۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- اهنگ بهار زندگیم بی تو نمیخوام که خزون بشه با صدای بچه۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- دانلود آهنگ هیکل ورزشیه ریمیکس۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- دخترم بانمکه چه نازی داره والله۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- آهنگ عکس میزاری رو به را مردم شدن زابرا۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- اهنگ من برایت از تمام ارزوهایت گذشتم۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- یک نمونه از تسلیم پیامبران الهی در برابر دستورات خداوند نهم۱۳۹۹/۱۰/۲۲
- اعتماد و باور قلبی کامل به یک موضوع و یا حقیقت را چه میگوییم۱۳۹۹/۱۰/۲۲
- از نظم شگفت انگیز جهان و مخلوقات چه نتیجه ای میگیریم با جواب۱۳۹۹/۱۰/۲۲
- فرشتگان در بیت المقدس چه مژده ای به حضرت مریم دادند هدیه پنجم۱۳۹۹/۱۰/۲۲
مطالب تصادفی
- دانلود اهنگ چشمشون میوفته بما اینجوری میکنن ریمیکس۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- دانلود اهنگ حاکم شهر دلم فرمانروایی کن کامل ریمیکس۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- دانلود اهنگ گل من میشم زخم رو تنت۱۳۹۹/۱۰/۲۰
- ضرب و تقسیم کسر ها ریاضی ششم۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- میل سرکشی که در درون انسان طغیان می کند و او را به گناه فرا می خواند چه نامیده میشود؟۱۳۹۹/۱۰/۲۲
- دیدی گفتم بی تو یه درد مال هم میشیم هوا که سرده۱۳۹۹/۱۰/۱۸
- با توجه به سخنان حضرت علی هدف از آفرینش جهان شگفت انگیز چیست۱۳۹۹/۱۰/۲۲
- از هیچ دلی نیست که راهی به خدا نیست۱۳۹۹/۱۰/۲۲
- آه میکشم هر روز از اینکه بی هوا چرا رفتی۱۳۹۹/۱۰/۲۲
- وقتی علامت مد روی حرفی در کلمات قرآن بیاید آن را چگونه می خوانیم۱۳۹۹/۱۰/۲۱
- انگار نه انگار دیروز همینجا یکی خورد به دیوار۱۳۹۹/۱۰/۲۱
- دانلود آهنگ بشنوستمه بیتی یار حنابندون می دل ره غصه داینه با گیتار۱۳۹۹/۱۰/۱۸
- دانلود اهنگ گلچین روزگار عجب گلی رو چیده۱۳۹۹/۱۰/۱۷
- ای بیخبر بکوش که صاحب خبر شوی۱۳۹۹/۱۰/۱۸
- اهنگ کاشکی میشد بهت بگم چقدر صداتو دوست دارم ریمیکس۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- مهمترین دلیلی که باعث میشود انسان های مومن از آرامش روحی برخوردار باشند چیست دینی نهم۱۳۹۹/۱۰/۲۲
- دانلود اهنگ دلبر تو لوس من ابی عالی ریمیکس۱۳۹۹/۱۰/۲۰
- آهنگ میبالم به غروری که به من بخشیدی۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- دانلود آهنگ چالش اینستاگرام۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- دانلود اهنگ جان جان جانم هی ای گل نازم تهی۱۳۹۹/۱۰/۱۹