دستهبندیها
- منتشر شده در یکشنبه ۱۳۹۹/۱۰/۲۱
امام خمینی در چه تاریخی دستور تشکیل ارتش بیست میلیونی را صادر کرد دفاعی نهم
سیر تأسیس ارتش بیست میلیونی؛ از سازمان بسیج ملی تا نیروی مقاومت بسیج / روایتی از اولین مأموریتهای بسیج در کشور
پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ در پنجم آذر 1358 و پس از رهنمودهای امام خمینی، تشکیل ارتش 20 میلیونی یا بسیج مستضعفین در اولویت اقدام مسئولین وقت جمهوری اسلامی قرار گرفت. در بخشی از فرمایشات امام آمده بود: «جوانها را یادشان بدهید و همه جا باید اینطور بشود که یک مملکت بعد از یک چند سالی بشود یک کشوری با 20 میلیون جوان که دارد بیست میلیون تفنگدار داشته باشد. بیست میلیون ارتش داشته باشد. و این یک همچه مملکتی آسیببردار نیست.»
محمود صلاحی در بخشی از خاطرات خود که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است درباره ثمرات تشکیل بسیج میگوید: اندیشه دفاع از اسلام با تکیه بر نیروهای وفادار توده مسلمان در صدر اسلام و با همت پیامبر بزرگوار اسلام پایهریزی شد. دفاع از موجودیت اسلام که در قرآن کریم تحت عنوان آیات جهاد و مبارزه با دشمنان آمده است، با فداکاری مستضعفین جامعه و از جانگذشتگی آنان تحقق یافت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 1357 این سابقه تاریخی موجب شد تا امام خمینی در پنجم آذر 1358 فرمان تشکیل ارتش 20 میلیونی یا بسیج مستضعفین را صادر نماید.
بسیج مستضعفین برای اجرایی شدن، فرآیندهایی را سپری کرد. ابتدا در 1359/4/19 به شکل سازمان بسیج ملی به تصویب شورای انقلاب رسید که بر اساس این قانون رئیس سازمان بسیج ملی از طرف رهبر یا شورای رهبری منصوب و خط مشی کلی آن توسط شورای عالی دفاع تعیین میشد. اما طی نامهی مورخهی 1359/11/25 که توسط نخستوزیر شهید، محمدعلی رجائی صادر شد، بسیج مستضعفین در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادغام و به عنوان یکی از واحدهای این نهاد در کنار دیگر واحدهای عضو شورای فرماندهی سپاه قرار گرفت. رئیس واحد بسیج مستضعفین سپاه از سوی فرماندهی سپاه تعیین میشد که از رؤسای آن میتوان به حجتالاسلام سالک و حجتالاسلام رحمانی اشاره کرد. در ماده 35 اساسنامه واحد بسیج مستضعفین آمده است: «هدف از تشکیل واحد بسیج مستضعفین ایجاد تواناییهای لازم در کلیهی افراد معتقد به قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی به منظور دفاع از کشور و نظام جمهوری اسلامی و همچنین کمک به مردم هنگام بروز بلایا و حوادث غیرمترقبه با هماهنگی مراجع ذیربط میباشد».
علاوه بر این، بسیج برای مقابله با تهاجم فرهنگی و حضور مؤثر در فرهنگسازی انقلابی و یا بحرانهای ناشی از حوادث و سوانح به عنوان یک سازمان نظامی و بخشی از نیروهای مسلح مأموریت دارد تا از تمامیت ارضی و استقلال کشور دفاع نماید و با تهدیدات داخلی و خارجی مقابله کند. به یاد ماندنیترین و پرآوازهترین حضور بسیج در رویارویی با تهدیدات خارجی، هشت سال دفاع مقدس بود که با تقدیم بیش از نود هزار نفر شهید در کنار سایر نیروهای مسلح، دشمن متجاوز را از خاک میهن اسلامی بیرون کرد. در این مقطع حساس نقش نظامی و نیز معنوی بسیج در ساماندهی یک ارتش کاملاً اسلامی و مردمی بسیار برجسته بود.
پس از تشکیل نیروهای پنجگانه سپاه، واحد بسیج مستضعفین سپاه به «نیروی مقاومت بسیج» تغییر نام داد و سردار علیرضا افشار، رئیس ستاد مشترک سپاه پاسداران به عنوان فرمانده نیروی مقاومت بسیج معرفی شد.
از همینرو نهادی با عنوان بسیج ملّی به ریاست سرهنگ کوچکزاده تشکیل شد که در هر استان، حلقهای چند نفره زیرمجموعه آن بود و به همین ترتیب در شهرستانهای هر استان نیز اعضایی داشت. مثلاً در اردکان حلقه پنج نفرهای دایر شد که من، شهید بوستانی (که در جنگ تحمیلی در ارتفاعات بازیدراز به شهادت رسید) آقای جواد حاجاحمدی و آقای قاسم ناظمی اردکانی (که مسئول این جمع بودند)، حلقه بسیج شهر را تشکیل دادیم. محل استقرارمان مرکز پیشاهنگی واقع در محله دروازه سیف بود که در آنجا به آموزش خواهران و برادران بسیجی و جذب نیرو مشغول شدیم.
در ابتدا کار را با در اختیارداشتن دو اتاق شروع کردیم و کمکم به لطف خدای متعال و کمک آقای کلاهدوزان، مسئول پیشاهنگی (خبرنگار روزنامه کیهان) کل آن ساختمان را تجهیز و اولین مرکز بسیج اردکان را تأسیس نمودیم. پیش از آن حدود دو هفته به یزد رفتیم و آموزشهای نظامی بسیاری را نظیر کار با سلاحهای ژ-3، اِم یک و برنو، پرش از ماشین، رزم در بیابان و سایر تاکتیکها حدّ مربی دیدیم. پس از پایان دورهی آموزشی به اردکان بازگشتیم و حاصل آموختههای خود را در اختیار اعضا قرار دادیم. لبته فعالیتهای بسیج پیش از جنگ تحمیلی به آموزش نظامی خلاصه نمیشد و وظایف دیگری از قبیل حفاظت از شهر، برخورد با ناامنیهای احتمالی، گشت پیاده و سواره اطراف شهر، حفاظت از اموال مردم و نظارت بر توزیع کوپنها و غیره را دربرمیگرفت. تمام این کارها به رغم نبود بودجه، نیروهای اندک و امکانات ناچیز به خوبی انجام میشد. به این صورت که هر یک از اعضا به همراه بیست، سی تن از بسیجیانی که آموزش دیده بودند با یک خودروی استیشن بزرگ که آن زمان آهو نام داشت، به گشت شبانه، نظارت بر امور پمپبنزینها و بسیاری فعالیتهای دیگر میپرداختند.
www.irdc.ir
www.irdc.ir .
امام خمینی در چه تاریخی دستور تشکیل بسیج را داد دفاعی نهم
امام خمینی در چه تاریخی دستور تشکیل بسیج را داد دفاعی نهم
گزارش تاریخی|امام خمینی چگونه از تجربه 28 مرداد در تشکیل بسیج استفاده کرد؟- اخبار نظامی | دف - اخبار سیاسی تسنیم - Tasnim
گروه تاریخ انقلاب خبرگزاری تسنیم - حدود یک ماه پس از تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان انقلابی، امام خمینی (ره) دستور تشکیل بسیج مستضعفین را صادر کرد. امام آذرماه سال 58 در سخنانی فرمودند کشوری که 20 میلیون جوان دارد، 20 میلیون تفنگدار هم باید داشته باشد.
بسیج توانست در دهه اول انقلاب نقش مهمی در مقابله با گروهکهای ضدانقلاب و دشمن بعثی ایفا کند. در دهههای بعد نیز بسیج علاوه بر حوزههای نظامی و امنیتی، در حوزههای اجتماعی و فرهنگی هم نقشآفرین شد.
اگرچه در برخی از کشورهای غربی و به خصوص شرقی برای دفاع و جنگ، ارتشهای مردمی شکل گرفته بود؛ اما ایده تشکیل بسیج از چه زمانی در ذهن امام خمینی شکل گرفت و ایشان چه طرحهایی برای اجرایی ساختن آن داشت و چه کارکردهایی برای آن متصور بود؟ همچنین امام خمینی پس از پایان جنگ با چه هدفی به حیات بسیج استمرار دادند؟
طرح ایده بسیج پس از قیام 15 خرداد
بسیاری از شاگردان و همراهان امام خمینی معتقدند که پس از 15 خرداد 42 ایده بسیج در اندیشه امام خمینی (ره) شکل گرفت. حجتالاسلام محمدعلی رحمانی زمان دقیق طرح این ایده توسط امام را سالهای 51 و 52 میداند.
در آن سالها جمعی از شاگردان امام دور هم جمع شدند و در خصوص اینکه اگر انقلاب اسلامی به رهبری امام به پیروزی برسد، چه باید کرد و آیا باید نیروی مسلح جدیدی تشکیل داد، به گفتگو پرداختند. حجتالاسلام محمد منتظری، نظرات جمعبندی شده آن جمع را به اطلاع امام رساند.
به گفته حجتالاسلام رحمانی در گفتوگو با تسنیم، امام در پاسخ نقل به این مضمون فرمودند: «من اشتباهی را که آقای دکتر مصدق مرتکب شدند، به هیچ نحوی مرتکب نخواهم شد. آنها به زاهدی و دوستان ایشان، به زاهدی تانکسوار اعتماد کردند و این خطا بود. به حول و قوهی الهی برای حفظ نظام و سرزمین ملت شریف ایران بسیج را راه خواهم انداخت.»
امام ایده خود را برگرفته از تاریخ صدراسلام میدانستند. ایشان میفرمایند که پیامبر اکرم (ص) برای مقابله با مشرکین و کفار از نیروی مردمی استفاده کرد و آنان را بسیج کرد.
با پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی همچنان در اندیشه تشکیل بسیج بود. حجتالاسلام محلاتی گفته است: «پس از ورود امام به ایران، یکی از روسای انجمن حجتیه خدمت امام رسید و گفت ما 15 هزار جوان آماده و خوب تربیت کردهایم که فرزندان امام زمان (عج) هستند و برای ادارهی دولت آینده در اختیار شما قرار میدهیم. امام فرمودند که من نیازی به آدمهای مارکدار ندارم. پس از آن امام به دکتر بروجردی (داماد خود) گفتند: من در اندیشهی تشکیل بسیجم.»
بسیج علاوه بر سپاه
پس از تسخیر لانه جاسوسی تهدیدات آمریکا علیه انقلاب اسلامی آشکارتر شد. ناوگان آمریکا در خلیج فارس آرایش جنگی به خود گرفت و خطر حمله آمریکا به ایران جدی شد.
امام خمینی آذر ماه سال 58 در سخنانی در جمع اعضای سپاه خطر حمله آمریکا را جدی دانست و دستور تشکیل بسیج مستضعفین را صادر کرد.
ارتش آن روزها وضعیت چندان مناسبی نداشت و بخش عمدهای از ارتشیها در غرب کشور درگیر غائله کردستان و مقابله با کومله و دموکرات بودند.
سپاه هم اگرچه 7 ماه پیش از آن تشکیل شده بود، اما این نهاد بخش کوچکی از مردم را سازماندهی میکرد و وضعیت نیمه بروکراسی بر آن حاکم بود، از این رو امام دستور تشکیل بسیج را داد تا تمامی مردم در آن نقش داشته باشند و خارج از ساختارهای اداری به فعالیت بپردازند.
سنگرها و مساجد
امام علاوه بر ارائه ایده بسیج، برای اجرایی کردن آن ایده هم راهکارهایی مطرح ساخت. مهمترین راهکار امام، جذب نیروهای مردمی برای عضویت در بسیج از طریق مساجد بود. این طرح امام، بسیاری از کارکردهای مساجد را هم احیا کرد.
امام استفاده از مسجد برای تشکیل بسیج را هم برگرفته از تاریخ صدراسلام دانستند. ایشان در خصوص صدر اسلام فرمودند: «در خطبهی روز جمعه اینطور نبود که فقط یک سوره و دعایی بخوانند و چند کلمهای بگویند. با خطبههای جمعه بسیج سپاه میشد و از مسجد به میدان جنگ میرفتند. کسی که از مسجد به میدان جنگ برود، فقط از خدا میترسد و بس. و از کشتهشدن و فقر و آوارگی نمیترسد و چنین سپاهی سپاه فاتح و پیروز است.»
این طرح امام، کارکرد دو سویه داشت. با این طرح، مساجد به مراکز فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تبدیل شد و افراد رزمنده در این مراکز تجمع و تجهیز و برای اعزام به جبههها آماده شدند. از این رو ایشان فرمودند: «مساجد سنگر هستند، سنگرها را پُر کنید.»
ورود بسیج به جنگ
اگرچه آمریکا به ایران حمله نکرد، اما نیروهای بسیج در مقابله با گروهکهای ضدانقلاب در مناطق مختلف کشور نقش داشتند.
10 ماه پس از تشکیل بسیج، حمله سراسری عراق به ایران آغاز شد. هرچند امام خمینی فرمانده کل قوا بود، اما اختیارات فرماندهی با بنیصدر (رئیسجمهور) بود. امام برای مقابله با هجوم دشمن بعثی، دفاع همهجانبه و استفاده از بسیج مردمی را مطرح کرد، اما بنیصدر که ستاد بسیج ملی زیر نظر او بود، نه تنها معتقد به بسیج مردمی نبود، مانع از ورود سپاه به جنگ هم بود.
امام در آغاز جنگ فرمودند: «اینجانب اولاً به ملت ایران هشدار میدهم که خود را مهیا کنند و اسلحههای خود را آماده کنند و به حال آمادهباش باشند که اگر خدای نخواسته محتاج بسیج عمومی شد و امر به جهاد مقدس عمومی داده شد، فوراً به میدان رفته و از دین خدا و کشور اسلامی دفاع نمایند.»
در دوران فرماندهی بنیصدر 4 عملیات طراحی و اجرا شد که هر 4 عملیات با شکست مواجه شد. خرداد ماه سال 60، بنیصدر با حکم امام از فرماندهی کل قوا برکنار شد و تغییراتی در کادر فرماندهی جنگ به وجود آمد.
از ابتدای سال دوم جنگ حضور نیروهای مردمی و بسیجی در جنگ به طور چشمگیری افزایش یافت. از اواخر سال 62 تا پایان سال 65 بسیجیان بسیاری از طریق کاروانهای طرح لبیک، اعزام یکصد هزار نفری سپاهیان حضرت محمد (ص) و اعزام بزرگ سپاهیان حضرت مهدی (عج) عازم جبهه شدند، به طوری که برخی از لشکرهای مهم سپاه تا سه برابر ظرفیت لشکر، نیروی بسیجی در اختیار داشتند.
در سال 66 که عملیات بزرگ و گستردهای در جبههها انجام نشد، حضور نیروهای بسیجی در جبههها مانند گذشته رونق نداشت، اما با حمله منافقین به ایران پس از قبول قطعنامه و صدور پیام امام خمینی، نیروهای بسیجی مانند گذشته عازم جبههها شدند.
حفظ حیات بسیج
پس از پایان جنگ تحمیلی برخی مطرح میکردند که دیگر نیازی به بسیج نیست، اما امام خمینی در پیامی تاکید کردند که بسیج باید مانند گذشته و با قدرت و اطمینان خاطر به کار خود ادامه دهد.
ایشان همچنین در آن پیام دستور به تشکیل بسیج دانشجو و طلبه دادند و رویکردهای جدیدی را برای بسیج متصور شدند.
امام وظیفه بسیجیان در ادامه انقلاب اسلامی هم را اینگونه تشریح کردند: «باید بسیجیان جهان اسلام در فکر ایجاد حکومت بزرگ اسلامی باشند و این شدنی است؛ چرا که بسیج تنها منحصر به ایران اسلامی نیست. باید هستههای مقاومت را در تمامی جهان به وجود آورد و در مقابل شرق و غرب ایستاد.»
امام خمینی از ابتدای شکلگیری بسیج تا پایان جنگ نیز در موقعیتهای مختلف، کارکردهای دیگری را هم برای بسیج تعریف کردند که یکی از آنان سازندگی ایران است.
انتهای پیام/
www.tasnimnews.com
www.tasnimnews.com .
سوالات درس 4 آمادگی دفاعی سوم راهنمایی :
1- کلمه بسیج با چه مواردی رابطه ناگسستنی دارد؟ کلمهٔ بسیج با انقلاب
اسلامی، امام خمینی، ولایت، دفاع مقدس، ایثار و شهادت رابطهٔ
ناگسستنی دارد.
2- کلمه بسیج که با انقلاب اسلامی، امام خمینی، ولایت، دفاع مقدس، ا
یثار و شهادت رابطه ناگسستنی دارد.باعث چه چیزی شده است؟ این
رابطه باعث شده که بسیج همواره حافظ و نگهبان ارزش ها و دستاوردهای
انقلاب اسلامی باشد.
3- جمله « بسیج مدرسه عشق، مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است
که پیروانش بر گلدسته های رفیع آن اذان شهادت و رشادت سرداده اند» از
کیست؟ امام خمینی ( ره)
4- یکی از عوامل مهم پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی چه بوده است؟
حضور با انگیزهٔ مردم در تمام صحنه های مورد نیاز سیاسی و اجتماعی
جامعه است.
5- تنها عاملی که می توانست مانع موفقیت دشمنان نظام شود چه بوده
است؟ حضور مستمر و سازماندهی شده مردم بود. 6- چرا حضور مستمر
و سازماندهی شده مردم تنها عاملی که مانع موفقیت دشمنان نظام شده
است؟ زیرا حضور انسان های مؤمن و باانگیزه، فداکار و آموزش دیده،
همچون سدی محکم در برابر توطئه گران مانع تحقق اهداف آن ها
می شود.
7- امام خمینی درچه تاریخی دستور تشکیل ارتش بیست میلیونی (بسیج)
را صادرفرمودند؟ در تاریخ 5 آذر ۱۳۵۸
8- مفهوم بسیج با چه مواردی درهم آمیخته است؟ مفهوم بسیج با دفاع از
اصول و ارزش های دینی، مقاومت در برابر دشمنان، پایداری در مقابل
متجاوزان و ایثار و فداکاری برای حفظ استقلال و سربلندی میهن ما درهم
آمیخته است.
9- تعریف بسیج را از نظر حضرت آیت الله خامنه ای، فرمانده کل قوا
بنویسید. « بسیج عبارت است از مجموعه ای که در آن پاک ترین انسان ها،
فداکارترین و آماده به کارترین جوانان کشور، درراه اهداف عالی این امت، و
برای به کمال رساندن و به خوشبختی رساندن این کشور جمع شده اند.»
10- پس از چه مدتی از تشکیل بسیج صدام به کشور حمله کرد؟ ۹ ماه از
فرمان امام خمینی مبنی بر تشکیل بسیج نگذشته بود که صدام، با حمایت
قدرت های سلطه گر، جنگی را بر کشورما تحمیل کرد که ۸ سال طول
کشید.
11- هنگام حمله صدام به کشور وضعیت ارتش و سپاه چگونه بود؟ در
شرایط آن روز ارتش و سپاه پاسداران تجهیزات مناسب، نیروی انسانی
کافی و آمادگی لازم برای ورود به یک جنگ گسترده را نداشتند.
12- هنگام حمله صدام به کشور چه نیروهایی به ارتش و سپاه کمک
کردند؟ جمعی از انسان های مؤمن، فداکار و مقاوم با عنوان بسیجی به
کمک مدافعان میهن شتافتند و با همراهی نیروهای باایمان و شجاع ارتش و
سپاه، در راه دفاع از سرزمینشان حماسه هایی آفریدند که ملت ایران هرگز
آن را فراموش نخواهد کرد.
13- در زمان جنگ همه دشمنان کشور چگونه به کمک صدام شتافتند؟ در
آن زمان همه دشمنان نظام نوپای اسلامی به کمک صدام شتافتند و تمام
امکانات و تجهیزات نظامی مورد نیاز را در اختیاراو گذاشتند.
14- سلاح نیروهای بسیجی در زمان جنگ برای دفاع از میهن چه بود؟
سلاح نیروهای بسیجی ایمان، اعتقاد، ایثار و فداکاری بود که به وسیلهٔ آن
به مقابلهٔ دشمن رفتند و پس از ۸ سال پایداری و ایستادگی متجاوزین را از
خاک میهن بیرون راندند.
15- فرمایش مقام معظم رهبری در مورد تجهیزات دشمن و نیروهای
بسیجی را بنویسید. ابزار دشمن عبارت از تجهیزات است. تجهیزات در مقابل
نیروی ایمان و شور و عشق و ارادهٔ مردم، کارایی ندارد. مدرن ترین تجهیزات
در مقابل یک نیروی مقاوِم ایستادهٔ شهادت طلب، از کار بازمی ماند.
16- چرا ابزار و تجهیزات دشمن در مقابل نیرهای بسیجی کارائی نداشتند؟
زیرا تجهیزات در مقابل نیروی ایمان و شور و عشق و ارادهٔ مردم، کارایی
ندارد.
17- مدرن ترین تجهیزات در مقابل یک نیروی مقاوِم ایستادهٔ شهادت طلب،
از کار بازمی ماند.
18- نیروهای بسیجی چه کسانی بودند؟ نیروهای بسیجی مردم عادی
کوچه و خیابان های میهن اسلامی ما بودند که پس از تجاوز دشمن به
کشورشان، احساس تکلیف کردند و برای دفاع از سرزمین ایران به مناطق
جنگی شتافتند.
19- رزمندگان بسیجی به چه چیزی معتقد بودند؟ رزمندگان بسیجی معتقد
بودند که برای حفظ استقلال جمهوری اسلامی ایران و ارزش های به دست
آمده از انقلاب اسلامی باید در مقابل متجاوزین پایداری کرد.
20- رزمندگان بسیجی دفاع در برابر ظالمین را از چه کسی آموخته بودند؟
آنها دفاع در برابر ظالمین را از سرور شهیدان حضرت امام حسین(ع) آموخته
بودند.
21- رزمندگان بسیجی شهادت در برابر ظالمین را چه می دانستند؟
شهادت در این راه مقدس را پاداشی بزرگ از جانب خداوند می دانستند.
22- رزمندگان بسیجی از چه چیز جوانان کشور مطمئن بودند؟ آن ها
مطمئن بودند که اگر در این راه به شهادت برسند، جوانان دیگری هستند
که پرچم مقاومت را در دست بگیرند و راه آنها را ادامه دهند.
23- شهیدان دوران دفاع مقدس الگوهای ماندگار ایثار ، فداکاری و
شجاعت هستند.
24- چرا ملت ایران و خصوصاً جوانان میهن ما هرگز شهیدان و راه
پرافتخارشان را فراموش نخواهند کرد؟ زیرا شهیدان دوران دفاع مقدس
الگوهای ماندگار ایثار، فداکاری و شجاعت هستند که ملت ایران و خصوصاً
جوانان میهن ما هرگز آن ها و راه پرافتخارشان را فراموش نخواهند کرد.
25- پس از پایان جنگ تحمیلی، دشمنان انقلاب اسلامی به چه نتیجه
رسیدند؟ که با تهاجم نظامی نمی توانند به اهداف خود برسند.
26- دشمنان انقلاب پس از این که در جنگ به نتیجه نرسیدند از چه
تهاجمی استفاده کردند؟ نوع تهاجم را از نظامی به فرهنگی و از جنگ
سخت به جنگ نرم تغییر کرد.
27- دشمنان ابتدا از تهاجم نظامی و سپس از تهاجم فرهنگی برعلیه ایران
استفاده کردند.
28- دشمنان در ابتدا از تهاجم نظامی و فرهنگی و سپس از جنگ سخت
به جنگ نرم تغییر داد.
29- چرا دشمنان نوع تهاجم را از نظامی به فرهنگی و از جنگ سخت به
جنگ نرم تغییردادند؟ زیرا دشمنان انقلاب اسلامی پس از پایان جنگ
تحمیلی، به این نتیجه رسیدند که با تهاجم نظامی نمی توانند به اهداف
خود برسند.
30- تغییر در شیوه تهاجم دشمنان باعث شده چه چیزی شد؟ تا شیوه
دفاع نیز متناسب با آن انتخاب شود.
31- وظیفه مهم سازمان بسیج و نیروهای بسیجی در شرایط کنونی کشور
چیست؟ مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمنان است.
32- برای این که همه گروه های مردمی بتوانند در حفاظت از دستاوردهای
انقلاب اسلامی نقش داشته باشند چه مراکزی به وجود آمده است؟ و
چرا؟ بسیج دانش آموزی، بسیج دانشجویی، بسیج فرهنگیان و … به وجود
آمده است تا افراد مؤمن و معتقد به نظام جمهوری اسلامی بتوانند در حفظ
و استمرار حرکت انقلاب اسلامی سهیم باشند.
33- چرا بسیاری از رزمندگان دوران دفاع مقدس جوانان دانش آموزی
بودند؟ توجه به صدور فرمان امام خمینی (ره) برای مقابله با دشمن
متجاوز، احساس وظیفه کردند و دفاع از دین و سرزمین خود را برماندن در
کلاس ترجیح دادند.
34- دانش آموزان از مکتب امام حسین(ع) چه آموخته بودند؟ درس مبارزه
با ظلم و مقاومت در برابر ظالم را از آن حضرت آموخته بودند.
35- چه تعدادی از دانش آموزان در طول 8 سال دفاع مقدس به شهادت رسیدند؟ 36000 نفر از دانش آموزان کشورمان، در طول ۸ سال دفاع مقدس به شهادت رسیدند.
36- اهداف بسیج دانش آموزی چیست؟ در راستای اهداف مقدس دانش
آموزان شهید، بسیج دانش آموزی تلاش می کند با جذب دانش آموزان
علاقمند، در مسیر رشد علمی و معنوی و پیشرفت جامعهٔ اسلامی حرکت
نماید.
37- چند نمونه از برنامه ها و وظایف بسیج دانش آموزی برای رسیدن به
اهداف ارزشمند نظام اسلامی و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی را
بنویسید.
1- تقویت اعتقادات دینی و آگاهی سیاسی دانش آموزان؛
2- تربیت دانش آموزانی منطبق با الگوهای دینی؛
3- مشارکت دانش آموزان در زمینه های فرهنگی، سیاسی، سازندگی
و…؛
4- تقویت توان علمی دانش آموزان و تشکیل انجمن های علمی و ادبی؛
5- آموزش رشته های مختلف ورزشی و برگزاری اردوهای متنوع و با
نشاط.
38- یکی از فعالیت های مهم بسیج دانش آموزی چیست؟ برگزاری
اردوهای راهیان نور است که با هدف آشنا کردن دانش آموزان با ارزش های
دفاع مقدس از طریق مشاهدهٔ مناطق عملیاتی صورت می گیرد.
39- دوران کنونی، مهم ترین وظایف بسیج چیست؟ فعالیت های
غیرنظامی و فرهنگی است.
40- مهم ترین فعالیت های غیرنظامی و فرهنگی بسیج را بنویسید.
1- فعالیت های علمی و پژوهشی
2- فعالیت های فرهنگی و هنری
3- فعالیت های سیاسی 4- فعالیت های سازندگی و امدادرسان
5- فعالیت های ورزشی
41- هدف از فعالیت های علمی و پژوهشی بسیج چیست؟ بسیج در این
رابطه تلاش می کند تا کشور با سرعت بیشتری در مسیر رشد علمی
حرکت کند.
42- برخی از فعالیت های بسیج درزمینه های علمی و پژوهشی را
بنویسید.
الف) تلاش درجهت تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص؛
ب) کشف و پرورش استعدادهای علمی کشور؛
ج) تشویق و معرفی مخترعان و متفکران بسیجی.
43- فعالیت های فرهنگی و هنری بسیج در راستای می باشد؟
در راستای پیشرفت های فرهنگی و رشد معنویت درجامعه و پرکردن
بخشی از اوقات فراغت جوانان از طریق انجام فعالیت های مفید و سالم
صورت می گیرد.
44- برخی از فعالیت های فرهنگی و هنری بسیج را بنویسید.
الف) تشکیل کانون های فرهنگی و انجام فعالیت های قرآنی؛
ب) برگزاری مسابقات و جشنواره های فرهنگی و هنری؛
ج) فعالیت در زمینه گسترش امر به معروف و نهی از منکر.
45- هدف از فعالیت های سیاسی بسیج چیست؟ بسیج زمینه ساز رشد
سیاسی و حضور مردم در صحنه های سیاسی جامعه است. و بسیج
تلاش می کند درایجاد وحدت ملی، پیوند مردم با ولایت و … نقش مؤثری
داشته باشد.
چ 46- برخی از فعالیت های سیاسی بسیج را بنویسید.
الف) تلاش در جهت بالا بردن آگاهی سیاسی مردم؛
ب) حضور در صحنه های مهم سیاسی، اجتماعی مانند انتخابات،
راهپیمایی ها، نمازهای جمعه و جماعت و …
ج) ترویج و تبلیغ اندیشه های سیاسی امام خمینی و مقام معظم رهبری.
47- هدف از فعالیت های سازندگی و امدادرسانی بسیج چیست؟ بسیج
می کوشد با نهادهای مختلف همکاری نموده و در سازندگی میهن
اسلامی مشارکت نماید.
48- برخی از فعالیت های سازندگی و امدادرسانی بسیج را بنویسید.
الف) برگزاری اردوهای جهادی به منظور سازندگی روستاهای مناطق
محروم؛
ب) همکاری با دولت در اجرای طرح های اجتماعی، سازندگی، بهداشت و
درمان و …؛
ج) همکاری در امدادرسانی به آسیب دیدگان حوادثی مانند زلزله، سیل و
… .
49- هدف ازفعالیت های ورزشی بسیج چیست؟ بسیج سعی می کند
اوقات فراغت جوانان را با ورزش پرنموده و از این راه در رشد ورزش
کشورمان نقش مؤثری داشته باشد.
50- برخی از برنامه ها و فعالیت های ورزشی بسیج را بنویسید.
الف) تشکیل کانون های ورزشی بسیج؛
ب) گسترش ورزش های همگانی، محلی و بومی؛
ج) تقویت ورزش قهرمانی متناسب با فرهنگ اسلامی؛
د) ترویج فرهنگ جوانمردی در ورزش.
alirezamaher.blogfa.com
alirezamaher.blogfa.com .
www.musicded.com
www.musicded.com .
مطالب مرتبط
نظر خود را بنویسید
آخرین مطالب
- دانلود اهنگ بیا نرو دلتنگیو یاد من نده۱۳۹۹/۱۰/۲۸
- دانلود اهنگ گیسو ارام جان کجا روی ای مهربان ۱۳۹۹/۱۰/۲۸
- مکان های مخفی جی تی ای وی۱۳۹۹/۱۰/۲۷
- کدام روحیات موجب شکوفایی شخصیت می شود۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به نیرویی که دو جسم باردار به هم وارد میکنند چه نیرویی گفته می شود۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- حکومت ایران در چه تاریخی به جمهوری اسلامی تبدیل شد۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به کمک چه چیزی میتوان درون زمین را مطالعه کرد۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- چرا کیسه های نایلونی تهیه شده ازمواد بازیافتی راضخیم درست میکنند۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- گیاهان با استفاده از چه چیزی رشد میکنند۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به وسایلی که مردم و کالاها را جابجا میکنند چه میگویند۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- مخلوط ماسه در آب را با چه وسیله ای از هم جدا میکنند۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به کمک چه چیزی میتوان درون زمین را مطالعه کرد۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- به نیرویی که دو جسم باردار به هم وارد میکنند چیست۱۳۹۹/۱۰/۲۴
- چو خواهی که نامت نماند نهان مکن نام نیک بزرگان نهان۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- سوالات مطالعات اجتماعی سوم دبستان درس به درس با جواب۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- خداوند در سوره ی حمد از روز قیامت با چه نامی یاد میکند۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- یکی از بهترین راه های دستیابی به شناخت صفات خداوند چیست۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- ترجیح میدهم به ذوق خویش دیوانه باشم تا به میل دیگران عاقل۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- انسان چگونه به خدا نزدیک می شود و می تواند اشتباهات خود را پاک کند۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- تیم فوتبالی که لقب شوالیه های خاورمیانه را دارد در جدول۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- اهنگ بهار زندگیم بی تو نمیخوام که خزون بشه با صدای بچه۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- دانلود آهنگ هیکل ورزشیه ریمیکس۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- دخترم بانمکه چه نازی داره والله۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- آهنگ عکس میزاری رو به را مردم شدن زابرا۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- اهنگ من برایت از تمام ارزوهایت گذشتم۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- یک نمونه از تسلیم پیامبران الهی در برابر دستورات خداوند نهم۱۳۹۹/۱۰/۲۲
- اعتماد و باور قلبی کامل به یک موضوع و یا حقیقت را چه میگوییم۱۳۹۹/۱۰/۲۲
- از نظم شگفت انگیز جهان و مخلوقات چه نتیجه ای میگیریم با جواب۱۳۹۹/۱۰/۲۲
- فرشتگان در بیت المقدس چه مژده ای به حضرت مریم دادند هدیه پنجم۱۳۹۹/۱۰/۲۲
مطالب تصادفی
- اهنگ دوباره خاطره هات منو کشونده ریمیکس تند۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- زنان در دفاع مقدس از چه راه هایی از اسلام و انقلاب دفاع کردند۱۳۹۹/۱۰/۲۱
- انواع سوخت را نام ببرید علوم دوم دبستان۱۳۹۹/۱۰/۱۷
- خداوند در سوره ی حمد از روز قیامت با چه نامی یاد میکند۱۳۹۹/۱۰/۲۳
- یک نمونه از تسلیم پیامبران الهی در برابر دستورات خداوند نهم۱۳۹۹/۱۰/۲۲
- اهنگ بیخیال دنیا تو فقط واسم بخند۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- چرا در دوره اسلامی اغلب دانشمندان کتابهای خود را به زبان عربی می نوشتند کلاس ششم۱۳۹۹/۱۰/۲۱
- کاردستی با وسایل دور ریختنی برای کلاس سوم۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- امام علی پس از تقسیم بیت المال چه عملی را انجام داد۱۳۹۹/۱۰/۱۸
- رهبری طرح رمز آژاکس برعهده که بود۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- نقاشی درباره چگونه از خود مراقبت کنیم۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- دانلود اهنگ گیسو ارام جان کجا روی ای مهربان ۱۳۹۹/۱۰/۲۸
- محسن تنابنده چند سال دارد۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- آهنگ عشوه بی اندازه داری سامی بیگی ریمیکس۱۳۹۹/۱۰/۲۰
- خواجه عبدالله انصاری در چه قرنی میزیست۱۳۹۹/۱۰/۱۷
- کوچکترین کشور در قاره آفریقا کجاست۱۳۹۹/۱۰/۱۷
- بزرگترین سیاره نزدیک به خورشید مطالعات نهم۱۳۹۹/۱۰/۱۷
- اهنگ نرو از پیشم نرو نذار بمیرم با گیتار۱۳۹۹/۱۰/۲۱
- آهنگ های مصطفی و مجتبی بلال حبشی۱۳۹۹/۱۰/۱۹
- شعر آهویی دارم خوشگله فرار کرده زدستم دوریش برایم مشکله کاشکی اونو میبستم۱۳۹۹/۱۰/۲۱